Tuesday, August 30, 2011





















Last weekend my friend Chat and I went to have lunch in one of our all time favored small restaurants serving authentic Northern Thai food and I mean really authentic!!!! Well, its hardly a restaurant – it is just a few tables in a small village outside Chiang Mai together with a very locale convenient store run by the lovely Ms Phasri. The food is simple but the taste is delicious.

On this occasion we ordered lab which is a kind of a locale fried “tartar” made from either buffalo, chicken or pork, nam prik pla which is a classic Thai condiment made from pickled fish. We also ordered gang kae which is a dried jungle carry with chicken. And as always it is served with a bowl of fresh vegetables – here cucumber, fresh slightly steamed bamboo, eggplant, long beans and cabbage.

It does not have to be fancy to be good!

Thursday, August 25, 2011
















As most of our customers do not get a chance to see our fantastic “kitchen team” we thought we wanted to post these pictures where they show their new uniforms. Don’t they look cool?

Wednesday, August 10, 2011

My trip to Stockholm







On my recent trip to Europe I went to Stockholm for a few days. My first trip and I absolutely LOVED it – the beautiful harbor area, the small narrow streets around the royal palace and all the small trendy shops. And of course having a restaurant I enjoyed the fresh seafood – especially the salmon and crayfish. So watch out – you will soon see some Swedish inspired dishes on our menu. Bought a Swedish cooking book about cooking with salmon and together with my chef Aree, we are slowly working our way through it. Bon appétit!!!

Thursday, August 4, 2011

MONTHLY SPECIAL :: AUGUST 2011 ::








The House & Kafe introduce new menu to welcome wet season
Coming to rainy season, Khun Nid, the chef of The House & Kafe has invented the new menu to welcome the rainy season, focusing on healthy food in this wet and stormy time of the year.
Starting with the first new menu, we would like to introduce our Open Chicken Burger Basil Mayonnaise, which full of protein to strengthen the body and its herbs, like basil, can help preventing a cold.
The second menu, Moroccan Spiced Beef is full of vitamin C from tomatoes and olive oil which can help relieve a cold.
The third menu, Kafe Coconut Cured Beef, Spicy Sauce, Herbs, is a local beef dish with fresh local herbs sprouting during the rainy season and hot spicy sauce that can increase the digestive fire.
Marinated Chicken with Caesar salad a western style healthy menu. Protein from chicken and cheese and vitamins and fibers from the salad can help you gain some strength.

The House & Kafe แนะนำเมนูใหม่รับสายฝน
ย่างเข้าฤดูฝน คุณนิดเชฟของ The House ได้คิดค้นเมนูใหม่เพื่อต้อนรับหน้าฝน ซึ่งจะเน้นอาหารที่เหมาะกับอากาศที่เย็นๆ ช่วงมีพายุเข้า
เริ่มที่เมนูฟิวชัน Open Chicken Burger Basil Mayonnaise ซึ่งเป็นเมนูฟิวชันให้โปรตีนเสริมกำลังในช่วงที่มีพายุเข้า มีความเผ็ดร้อนของพืชสมุนไพรอย่างกะเพราที่จะช่วยต้านหวัด
ตามด้วย Moroccan Spiced Beef เมนูโปรตีนที่เพิ่มวิตามินซีจากมะเขือเทศ และน้ำมันมะกอก ป้องกันโรคหวัด
เมนูที่สาม Kafe Coconut Cured Beef , Spicy Sauce, Herbs ซึ่งเน้นพืชผักสวนครัวพื้นบ้าน สดๆที่งอกงามในช่วงฤดูฝน ปรุงรสชาติเผ็ดร้อนแบบไทยๆ ให้ความอบอุ่นในช่วงอากาศชื้น
Marinated Chicken with Caesar salad เป็นเมนูเพื่อสุขภาพสไตล์ตะวันตก ที่ให้โปรตีนจากไก่ และชีส รวมทั้งวิตามิน เส้นใยไฟเบอร์จากผัก
เซ็ทอาหารชุด ในฤดูนี้ เป็นชุดอาหารอีสาน ที่ประกอบด้วย ข้าวนึ่งร้อนๆ ผักสวนครัวหน้าฝน ส้มตำ ไก่ย่าง และ หมูน้ำตกสไตล์อีสาน ช่วยให้เจริญอาหาร
สำหรับเมนูของหวาน Caramel Bread Pudding เมนูหวาน ดับความเผ็ดร้อนของเมนูหลัก
เครื่องดื่มใหม่
Deeda เน้นวิตามินซี โดยประกอบไปด้วย แคนเบอร์รี่ และสตรอเบอร์รี่ เสริมความเผ็ดร้อนสไตล์จินเจอร์ด้วยขิงและความซ่าจากสไปรท์
Lam Poey ก็เน้นวิตามินซีเพื่อต้านหวัดเช่นกัน ด้วยน้ำผลไม้รสเปรี้ยว ที่ประกอบด้วย น้ำเสาวรส น้ำส้ม น้ำเชื่อมสตรอเบอรี่ น้ำมะนาว และเอลขิง